Wat zijn de overeenkomsten tussen de GN codes?

De pagina omschrijft de verschillen en overeenkomsten tussen GN codes, door middel van verordening 853/2005, met de bijpassende verordening

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Uitgebreide vraag over GN Codes

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen GN codes en de van en vleesbereidingen in de Verordening (EG) 853?

Achtergrondinformatie GN codes

De groep 0207 gaat over: Vlees en eetbare slachtafvallen van pluimvee (bedoeld bij post 0105), , gekoeld of : – van hanen of van kippen.
De groep 1602 gaat over: Andere bereidingen en conserven, van vlees, van slachtafvallen of van bloed

Definities omtrent GN Codes

De definities in de Verordening (EG) 853/2005 staan hier over in BIJLAGE I

Voor de toepassing van deze verordening gelden de volgende definities:
1. VLEES
1.1. Vlees: eetbare delen van de in de punten 1.2 tot en met 1.8 bedoelde dieren, inclusief het bloed.
1.3. Pluimvee: gekweekte vogels, met inbegrip van vogels die niet als landbouwhuisdier worden beschouwd, maar wel als landbouwhuisdier worden gekweekt, met uitzondering van loopvogels.
1.10. Vers vlees: vlees dat, buiten de koel- of vriesbehandeling, geen enkele behandeling heeft ondergaan om de te bevorderen, met inbegrip van vacuümverpakt vlees of vlees in CA- (gecontroleerde atmosfeer).
1.11. : vers vlees dat geen deel uitmaakt van het karkas, inclusief en bloed.
1.13. Gehakt vlees: vlees zonder been, dat in kleine stukken is gehakt en minder dan 1 % bevat.
1.15. Vleesbereidingen: vers vlees, met inbegrip van vlees dat in kleine stukken is gehakt, waaraan levensmiddelen, kruiderijen of zijn toegevoegd of dat een verwerking heeft ondergaan die niet volstaat om de inwendige spierweefselstructuur van het vlees te veranderen en daardoor de kenmerken van vers vlees te doen verdwijnen.

Uitleg verordening en GN codes

Wanneer blijkt dat het vers vlees van kippen is dat getumbeld of geïnjecteerd is met additieven en levensmiddelen, zorgt dit ervoor dat het valt onder de definitie van vleesbereidingen zoals omschreven in de definitie onder 1.15 van de Verordening 853/2004.

In deze wetgeving gelden totaal andere eisen voor vlees en vleesbereidingen. Voor vlees (uitsnijderijen) geldt de wetgeving zoals genoemd in Bijlage III, Sectie II in de Hoofdstukken III en V. De wetgeving voor vleesbereidingen is vastgelegd in Bijlage III, Sectie V. Omdat GN code 0207 gaat over vers vlees en uw geen vers vlees, maar vleesbereidingen zijn is de GN code 1602 van toepassing. Die luidt: Andere bereidingen en conserven, van vlees, van slachtafvallen of van bloed. Let hierbij ook op het woord bereiding.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat zijn de overeenkomsten tussen de GN codes?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.