Het systeem: iMIS Food SpecCheck

iMIS Food bevat een managementsysteem voor specificaties en etikettering dat kan worden afgestemd op reeds aanwezige systemen. Met het specificatiemanagementsysteem heeft een bedrijf alle eindproductspecificaties onder controle. Het systeem biedt een compleet managementsysteem van grondstof tot etiket op het eindproduct. Hierdoor zijn eindproductspecificaties van goede ingrediëntendeclaratie, voedingswaarden en allergenen voorzien. De goedkeuringsprocedure zorgt ervoor dat etiket en specificatie met elkaar overeenkomen.

smartmockups_kkfn0x3b

iMIS Food SpecCheck voordelen:

Werken met de iMIS Food SpecCheck levert de volgende voordelen op:

Zekerheid

  • Direct de juiste productspecificaties kunnen afgeven
  • De juiste ingrediëntendeclaratie, allergenen en voedingswaarden paraat
  • Professioneel specificatiemanagement

Kwaliteit

  • Goed geregeld specificatiemanagement
  • Waren-wettelijk juiste ingrediëntendeclaraties
  • Inzicht in de allergenen en voedingswaarden

Efficiëntie

  • Goede beheersing van grondstofspecificaties en recepturen
  • Automatische opbouw van eindproductspecificaties
  • Heldere goedkeuringsprocedure van eindproductspecificaties

Bekijk hier de functionaliteiten van de iMIS Food SpecCheck

SpecCheck iMIS Food overview

Overview

Het beginscherm van de iMIS Food SpecCheck bestaat uit ingrediënten: een overzicht van de ingrediënten, waaruit de grondstoffen en eindproducten zijn opgebouwd.

  • Grondstoffen: de grondstofinformatie van de leveranciers, die wordt gekoppeld aan de ingrediënten lijst.
  • Subproducten: de recepten en subrecepten waaruit het eindproduct is opgebouwd.
  • Eindproducten: de uiteindelijk doorgerekende eindproductinformatie, die wordt goedgekeurd voor gebruik

Ingrediënten

Het ingrediënten overzicht is de basis van de iMIS Food SpecCheck. Deze ingrediënten kunnen door de gebruiker zelf worden ingericht met meerdere talen en E-nummer functies, waardoor een bedrijfsspecifieke ingrediëntentabel ontstaat. De ingrediënten kunnen worden voorzien van een allergenenprofiel. Wanneer op grondstofniveau door de leverancier een allergeen is vergeten te vermelden, heeft dit hierdoor geen impact op de eindproductdeclaratie. Ook kan worden gezien in welke eindproducten dit ingrediënt aanwezig is, zo kan aan de additievenverordening worden voldaan.

Grondstoffen

Bij het grondstoffenoverzicht worden de grondstofspecificaties van de leveranciers overgenomen. Door de opgegeven ingrediënten te koppelen aan de bedrijfsspecifieke ingrediëntentabel kan uiteindelijk worden gerekend met de informatie. Ook kan op ingrediëntenniveau worden aangegeven wat de herkomst is. Ook kan de relevante functie per E-nummer worden gekozen. Van de grondstof zelf kan alle voedingswaardeninformatie worden overgenomen en via de NEVO tabel worden gecontroleerd op juistheid. Ook wordt aangegeven of de juiste calorische waarden zijn opgegeven door de leverancier.

.

Subproducten

Bij subproducten kun je de grondstoffen relateren aan recepten. Producten met een eenmalige samenstellingsstap kunnen direct worden ingevoerd op subproductniveau, bijvoorbeeld een soep, een ham of een koekje. Producten die diverse samenstellingen bevatten, zoals maaltijden of maaltijdsalades kunnen met verschillende subproducten uiteindelijk op eindproductniveau aan elkaar worden gerelateerd. Conform de GFSI eisen zijn van alle halffabricaten op deze manier de specificaties (o.a. ingrediënten en allergenen) bekend.

Eindproducten

Bij het eindproductenoverzicht worden de (sub)recepten van het bedrijf samengevoegd tot het gewenste eindproduct. Automatisch worden alle ingrediënten, allergenen, voedingswaarden en landen van herkomst doorgerekend tot een warenwettelijk juist etiket. Per ingrediënt kan worden geconfigureerd of dit ingrediënt nog een functie heeft in het eindproduct, of het percentage op het etiket moet worden weergegeven en of het E-nummer wel of niet moet worden uitgeschreven. Ook kunnen de productvariabelen worden ingevuld voor de eindproductspecificatie en kan rekening worden gehouden met vochtverlies. Ook kunnen bepaalde grondstoffen separaat worden gedeclareerd op etiketniveau. Na goedkeuring is de nieuwe eindproductspecificatie klaar voor gebruik.

Extra functionaliteit iMIS Food SpecCheck

Voor het hele systeem geldt dat alle handelingen in het systeem worden vastgelegd.

  • Overzicht van allergenen binnen het bedrijf
  • Kopiëren van ingevulde datasheets
  • Zelf Word-sjablonen aanmaken
  • Zelf Intranet-export voor definiëren
  • Zelf allergenenprofielen voor definiëren
  • Zelf productvarianten voor definiëren
  • Zelf te configureren export-functionaliteit naar andere systemen
  • Import-functie van grondstof en receptenstructuur

Ook is het mogelijk om rechtstreeks product etiketten aan te maken en te vullen met de iMIS Food SpecCheck informatie.

Wil je meer zien van iMIS Food?

Plan dan geheel vrijblijvend een online demo in!

De implementatie van het iMIS Food SpecCheck

  • Uitleg specificatiemanagementsysteem en training
  • Opvragen recente grondstofspecificaties en recepturen
  • Bepalen van de opzet van de eindproductspecificaties
  • Toevoegen van gebruikers aan het specificatiemanagementsysteem
  • Goedkeuren nieuwe eindproductspecificaties en plaatsen op intranet
  • Introductie van het nieuwe specificatiemanagement-systeem aan de collega’s

Vragen en support iMIS SpecCheck

Heeft u vragen over het iMIS SpecCheck?
Neem contact op met QAssurance. We leggen de voordelen de SpecCheck, om productspecificaties en etikettering zorgvuldig te beheren.

+31-(0)10-2004080

Food Safety
TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'iMIS Food SpecCheck Specificaties en Etikettering ' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Over QAssurance

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

Van Nelle Fabriek

Meer onderdelen iMIS Food management

Het iMIS Food systeem bestaat uit 8 onderdelen die de voedselveiligheid garanderen. Hieronder zie je nog 6 onderdelen voor het management van voedselveilheid waar veel van onze klanten profijt van hebben:

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Tracking Traceerbaarheid

In het productieproces houdt iMIS Tracking bij welke grondstoffen, hulpstoffen en verpakkingen bij welk eindproduct terechtkomen en bij welke klant aankomt.

iMIS Food Helpdesk Voedselveiligheid

iMIS Food Helpdesk is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Met de Helpdesk heeft de directie real-time inzicht in de Food Safety status voor de onderneming.

iMIS Food Audit Management systeem

iMIS Food bevat een managementsysteem voor controlerondes en incidentenrapportage. Het systeem kan met een tablet of een telefoon de controleronde uitgevoeren.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.
Qassurance en Schmidt Zeevis

Connect to comply

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.

Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!

Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.

Voedselveiligheid nieuws 11-2024

QA functie invullen

QESH manager gezocht! Waar moet je opletten?

Het is voor een food bedrijf belangrijk dat de QA-functie goed is ingericht. Maar hoe richt je deze functie goed in en waar moet je rekening mee houden?
QAssurance Slow Food Masters

Flog #1: Op bezoek bij Slow Food Masters

Bekijk hier onze eerste Flog (Food weblog) waarin Cees en Remon op bezoek gaan bij Slow Food Masters in Deurne.