Voedingsmaterialen voor EU-markttoelating
QAssurance levert een assessment tool waarmee een quick scan kan worden uitgevoerd op jouw portefeuille van voedingsproducten of ingrediënten.
Voedingsmaterialen voor EU-markttoelating Info
QAssurance levert een assessment tool waarmee een quick scan kan worden uitgevoerd op jouw portefeuille van voedingsproducten of ingrediënten.
Voedingsmaterialen voor EU-markttoelating Info
De complexiteit van Food Safety vereist een professionele inrichting van de QA functie. Om de analogie te gebruiken van het bouwen van een huis, is bij deze inrichting een expert nodig: een architect.
Food Safety Compliance en Systeemdenken Info
De ervaring leert dat onderstaande 6 zaken echt prioriteit zijn voor een Food bedrijf. We raden dan ook aan om met elkaar binnen het bedrijf te bespreken hoe deze punten momenteel zijn geregeld.
Deze zes zaken zijn echt prioriteit voor ieder Food bedrijf Info
Bij deze publiceren wij onze eerste iMIS Food Update. We geven jou hiermee een update van de Food Safety issues die momenteel spelen, zodat jij hierop kan anticiperen.
iMIS Food Update – November Info
Hierbij een checklist voor het etiketteren van levensmiddelen, om er voor te zorgen dat het etiket of label voldoet aan de Nederlandse standaarden van de NVWA.
Product labeling checklist voor levensmiddelen Info
IFS of International Food Standaard is een standaard, die wordt gebruikt om de voedselveiligheid te waarborgen in een voedselbedrijf of elders in de keten.
International Food Standard (IFS) informatie. Info
QAssurance beschikt over een uitgebreid overzicht van verordeningen en richtlijnen per productgroep. Dit overzicht is beschikbaar en te downloaden via de site.
Is er een overzicht wetgeving per productgroep? Info
Op deze pagina, worden onder andere microbiologische, chemische, wetsmatige aspecten belicht voor de productgroep zuivel en melk producten.
Melk en zuivelproducten | HACCP Product groep Info
Op deze pagina, worden onder andere microbiologische, chemische, wetsmatige aspecten belicht voor de productgroep vlees, wild en gevogelte.
Vlees, Wild en Gevogelte | HACCP Productgroep Info
Op deze pagina, worden onder andere microbiologische, chemische, wetsmatige aspecten belicht voor de productgroep ei en ei-producten.
Ei en Ei-producten | iMIS HACCP Productgroep Info
Download hier de presentatie behorende bij de eerste dag van de Food Safety Compliance opleiding. Wil je meer weten over deze opleiding neem contact met ons op.
Opleidingsdag 1: HACCP en Wetgeving Download Info
Voor het antwoorden van deze vraag is EU verordening 1333/2008 essentieel om te weten in welke instanties het gebruiken van gefermenteerde rijst toegestaan is.
Is er een wetgeving over gefermenteerde rijst? Info
Bekijk hier de presentatie van Cees van Elst en Henk Rietveld over de impact van wetgeving op het additievengebruik bij vleesbereidingen en vleesproducten.
Additievengebruik vleesbereidingen en producten Download Info
Evenement Donderdag 17 januari stond er, na lange tijd, weer een iMIS Food Meeting op het programma. Deze meeting is door ons georganiseerd om een actief platform te creëren waarin kennis delen centraal
Geslaagde iMIS Food Meeting Info
Hier volgt een lijst waar alle additieven zijn opgesomd, met het E-nummer, die gebruikt kunnen worden als ingrediënten, voor op de ingrediëntendeclaraties.
Heeft QAssurance een additieven / E-nummers lijst? Info
QAssurance heeft een overzicht van additieven in zes verschillende talen. De beschikbare talen online: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.
Is er een additieven lijst met meerdere talen? Info
Afhankelijk van de het E-nummer en concentratie mogen er fosfaten worden toegevoegd als additief voor vis producten, kijkend naar verschillende verordeningen.
Mag fosfaat in bevroren vis toegevoegd worden? Info
De volgende beantwoord hoe ascorbinezuur zuur afhankelijk van de functie, gedeclareerd moeten, bijvoorbeeld, voedingszuur, zuurteregelaar, antioxidant etc.
Hoe moet/kan ascorbinezuur gedeclareerd worden? Info
Verordening EU 1333/2008 is van kracht voor de eisen van additieven. EU 1333/2008 is de opvolger van 2 uit 1995 ‘De Warenwetbesluit Levensmiddelenadditieven’.
Welke wetgeving is van kracht voor additieven? Info