Food Safety learning voor het levensmiddelenbedrijf
Food Safety learning: Het bedrijf moet zich richten op een holistische aanpak voor business performance te samen met alle stakeholders.
Food Safety learning voor het levensmiddelenbedrijf Info
Food Safety learning: Het bedrijf moet zich richten op een holistische aanpak voor business performance te samen met alle stakeholders.
Food Safety learning voor het levensmiddelenbedrijf Info
Met Speccheck heeft een food bedrijf alle specificaties van het eindproduct onder controle. Speccheck biedt een compleet systeem van grondstof tot het etiket.
iMIS Food Speccheck: toepassingen en voordelen Info
De verificatie wordt uitgevoerd om achteraf te beoordelen of het voedselveiligheidssysteem afdoende heeft gewerkt en waar de mogelijke verbeteringen liggen.
Uitvoeren Verificatie – Voorbeeld Info
Het is voor een food bedrijf belangrijk dat de QA-functie goed is ingericht. Maar hoe richt je deze functie goed in en waar moet je rekening mee houden?
QESH manager gezocht! Waar moet je opletten? Info
Hierbij een checklist voor het etiketteren van levensmiddelen, om er voor te zorgen dat het etiket of label voldoet aan de Nederlandse standaarden van de NVWA.
Product labeling checklist voor levensmiddelen Info
Een interview met onze collega Wicher Grijseels, Senior Food Consultant en lid van de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen. Het interview verscheen in het decembernummer van Voeding Nu.
Wicher Grijseels: ‘Kennis bij de industrie leidt tot beter product’ Info
Wat is productspecificatiebeheer? Een paar honderd grondstoffen, een paar honderd eindproducten, elk met een eigen specificatie. Dat is de problematiek van menig voedingsmiddelenfabrikant. Voor deze fabrikant is het van belang dat alle eindproductspecificaties
Productspecificatiebeheer & Specificatiemanagement Info
Op 24 september vinden er twee (aansluitende) events plaats. Een kennissessie omtrent voedselveiligheid en een masterclass waarin we het gaan hebben over: inkoop- en verkoopcontracten voor food en feed bedrijven.
Kennissessie: Voedselveiligheid – 24 september 2020 Info
Hierbij een voorbeeldprocedure voor bedrijven omtrent extern microbiologisch onderzoek van de monsteropname tot de beoordeling van de onderzoeksresultaten.
De procedure voor het microbiologisch onderzoek Info
Hierbij een voorbeeldprocedure voor bedrijven omtrent de aantoonbare beheersing van de microbiologische gesteldheid van de producten, omgeving en de handen.
Procedure: aantonen microbiologische beheersing Info
Hierbij volgt een voorbeeld procedure voor documentatie, met behulp van het digitale kwaliteitshandboek. Registraties worden bewaard in het 32 mappen systeem.
Hoe ziet de procedure voor documentatie eruit? Info
Bij de opslag moeten er allerlei aspecten gecontroleerd worden. Eisen verschillende voor grondstoffen, een gereed product of bij de opslag van halffabricaten.
Waar moet je opletten bij de producten opslag? Info
Hierbij een voorbeeld van een procedure, voor de verwerking van klachten omtrent voedselveiligheid, inclusief de definities van een voedselveiligheidsklacht.
Voorbeeld klachten voedselveiligheid procedure Info
Voor het waardborgen van de kwaliteit van de opslag, zijn er er opslag controles. Hierbij de uitleg van de uitvoering en de nodige acties bij een afwijking.
Hoe ziet de controle voor opslagcellen er uit? Info
Hierbij volgt een tabel met een voorbeeld voor de basisvoorwaarden voor voedselveiligheid, met de norm, de normtekst en de verdere essentiële specificaties.
Hebben jullie een basisvoorwaarden voorbeeld? Info
De FSSP, Food Spoilage and Safety Predictor modelleert en voorspelt de groei van micro-organismen voor het levensmiddelen product, en tevens de houdbaarheid.
Wat is de FSSP, Food Spoilage Safety Predictor? Info
Ben je benieuwd hoe een risicobeoordeling/houdbaarheidsstudie er m.b.t Listeria uitziet en wat deze studie bevat. Bekijk dan deze studie opgesteld door onze consultant Wicher Grijseels.
Voorbeeld Risicobeoordeling / houdbaarheidsstudie Listeria Info