Is HVP Hydrolyzed Vegetable Protein toegestaan?

HVP, Hydrolyzed Vegetable Protein (= Plantaardig eiwithydrolysaat) is toegestaan in de Europese Unie, de volgende pagina geeft meer informatie over deze casus.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Het Antwoord

Ja, ze zijn toegelaten in de EU.

Meer informatie

Dit is geregeld in de 1995 -2, die in Nederland is omgezet in de Warenwetregeling Gebruik van met uitzondering van kleurstoffen en in levensmiddelen. Deze is intussen vervangen door de Verordening 2008-1333. En sinds kort is de echte invulling daarvan gepubliceerd, de Verordening 2011-1129, die de Warenwetregeling gaat vervangen op 1 juni 2013. De smaak versterkers die daar instaan zijn HVP . Maar ook maggi achtige producten en sojasaus zijn HVP producten die gewoon gebruikt mogen worden. De smaakversterkers staan in de Verordening 2011-1129.

Meer informatie HVP

Gehydrolyseerd plantaardig eiwit (HVP) is een smaakversterker die in verwerkt voedsel wordt gebruikt. Het wordt gewoonlijk geproduceerd door zure hydrolyse van sojabonen, of tarwe, die worden afgebroken tot aminozuren. HVP wordt ook geproduceerd door enzymatische hydrolyse of door alkalische behandeling. Het wordt toegevoegd aan levensmiddelen zoals soep, bouillonblokjes, , specerijen, rundvleesproducten, smaakstoffen, groenteburgers, imitatievleesproducten, sauzen, jus, kaaspoeder, en functionele dranken en andere. Dit eiwit wordt gebruikt om tijdens het inblikken, invriezen of drogen weer smaak te geven aan de bovengenoemde voedingsmiddelen.


TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Is HVP Hydrolyzed Vegetable Protein toegestaan?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over wetgeving en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over wetgeving en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de wetgeving en te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over wetgeving en opleiding voedselveiligheid volgen.

Workshop: Realtime food safety compliance training Dag 5

Tijdens de workshop worden alle theorie en praktijkvoorbeelden toegepast, in een persoonlijke Food Safety Compliance Case. Na de workshop is er een diploma uitreiking en een netwerkborrel.

iMIS Food Portal Centrale voedselketen

iMIS Food bevat een managementsysteem voor alle operationele ketendata. Met iMIS Food Portal zijn alle iMIS Food systemen centraal toegankelijk in de keten.

iMIS Food Updates Software en Kennis

QAssurance verzorgt zowel de softwarematige als inhoudelijke vernieuwingen van iMIS Food. Deze vernieuwingen worden als iMIS Food Updates doorgevoerd.

QAssurance is gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid te managen. Om dit te bereiken is iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden. Met de iMIS Food Helpdesk is professionele ondersteuning aanwezig voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food zijn sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Vul dan dit formulier in.